domingo, 5 de junio de 2011

VINAGRETES


El guarniment d'una amanida o d'una verdura, és molt important, pot resultar un plat bonissim o una amanida normal.
S'utilitzen sobretot en amanides i per acompanyar peixos al vapor, a la graella o com a base per a marinar peixos blaus.
La proporció de la vinagreta sempre és d'una part de vinagre per tres d'oli.
Per prepara es barregen tots els ingredients menys l'oli. La sal i el pebre es dissolen en el vinagre o llimona, perquè no es desfan en l'oli. Finalment s'afegeix l'oli, fins aconseguir una bona emulsió.



Vinagreta de mel 


Ingredients
oli
vinagre de modena
mostassa suau de dijon
mel

Es tracti de fer una
emulsion.Primer es posa en un bol la mostassa, la mel i el vinagre de modena, després amb una forquilla o un batedor petit batem fort per emulsionar la salsa

Vinagreta amb olivada

Ingredients
oli
olivada
mostassa

Com en l'anterior en un bol posem una culleradeta d'olivada, no cal que la feu al super la venen i aquesta bona, mostassa de dijon i anem afegint l'oli per fer l'emulsió
 




 Vinagreta de alfàbrega


 
Alvocat, tomàquet i ceba




Amb una vinagreta a base d'alfàbrega fresca, un pèl de parmesà en pols, cullerada de mel, vinagre de poma i oli d'oliva verge extra (ull!).

No hay comentarios:

Publicar un comentario