Sopa de maduixes amb gelat de mascarpone a la llima
Unes postres fàcils de fer, ràpid i que permeten tenir-ho preparat amb antelació.
Espero que us agradi!
Ingredients per a la sopa:
Maduixes
Fructosa o sucre (al gust)
Ingredients pel gelat:
125 ml de licor de llima
500 grams de mascarpone
175 grams de sucre fi
150 ml de nata per muntar
Ingredients per decorar:
Maduixes deshidratades
Pell de llima ratllada
Preparació de la sopa:
- Rentem les maduixes, les assequem una mica amb paper absorbent i els hi retirem el peduncles. Les posem en un bol juntament amb la fructosa o sucre i les triturem.
- Les passem per un colador xinès i la deixem la nevera fins el moment de servir.
Nota: La sopa ha d’estar molt freda, així que millor que estigui com a mínim 4 o 5 hores a la nevera. El sucre o fructosa dependrà de com de dolces siguin les maduixes, millor anar provant fins trobar la dolçor adequada. Per aquest sopa jo he utilitzat 1,400 Kg de maduixes i 60 grams de fructosa.
Preparació del gelat:
- En un bol posem el mascarpone i el licor de llima i ho batem fins que quedi incorporat. Tamisem el sucre fi i l’incorporem a la mescla batent fins que quedi ben barrejat.
- Muntem la nata i la reservem a la nevera.
- Posem la mescal en un recipient apte pel congelador i la disposem sense tapar, durant 1 o 2 hores, fins que comenci a quallar pels costats.
- La traiem del congelador, la passem a un bol i batem de nou fins que quedi cremosa. Llavors, afegim la nata muntada, la incorporem i tornem a posar al congelador fins que es solidifiqui (unes 2 o 3 hores).
Notes:
1. Per conservar el gelat, s’ha de guardar tapat.
2. Es pot utilitzar en comptes del licor de llima, la mateixa quantitat de suc de llima embotellat.
3. El mascarpone li dona molta cremositat en aquest gelat, però es pot utilitzar qualsevol altre formatge fresc.
Muntatge del plat:
- Disposem en un plat fons la sopa de maduixes. Al damunt una o dues boles de gelat. Per acabar empolvorem amb algunes maduixes deshidratades i ratlladura de la pell de llima.
No hay comentarios:
Publicar un comentario