Ingredients;
1 cuixa de xai
100 gr. de llard de porc
2 grans d'all
1 got d'aigua
1 gotet d'oli
sal
500gr. de patates
menta
2 c. de sucre
1 / 2 gotet de vinagre
Preparació
Fregar la carn amb 2 grans d'all. Untar amb la mantega i assaonar amb sal.
Pelar les patates tallar-les a rodanxes de mig centímetre i disposar sobre una safata de forn, assaonar lleugerament i regar-les amb oli. Posar sobre la cama i rostir a forn mig durant 1 hora aproximadament, regar amb aigua i el suc de la cocció. Donar la volta al xai a meitat de cocció. Augmentar la temperatura els últims deu minuts perquè es dauri bé per dalt.
Retirar del forn i servir.
Salsa de menta
En un bol es trosseja la menta molt petita, s'afegeix 1 / 2 gotet de vinagre i 1 / 2 gotet d'aigua, 2c. de sucre i es deixa una estona macerant.
Quan se serveix el xai i les patates al plat, es posa per sobre la salsa de menta
1 cuixa de xai
100 gr. de llard de porc
2 grans d'all
1 got d'aigua
1 gotet d'oli
sal
500gr. de patates
menta
2 c. de sucre
1 / 2 gotet de vinagre
Preparació
Fregar la carn amb 2 grans d'all. Untar amb la mantega i assaonar amb sal.
Pelar les patates tallar-les a rodanxes de mig centímetre i disposar sobre una safata de forn, assaonar lleugerament i regar-les amb oli. Posar sobre la cama i rostir a forn mig durant 1 hora aproximadament, regar amb aigua i el suc de la cocció. Donar la volta al xai a meitat de cocció. Augmentar la temperatura els últims deu minuts perquè es dauri bé per dalt.
Retirar del forn i servir.
Salsa de menta
En un bol es trosseja la menta molt petita, s'afegeix 1 / 2 gotet de vinagre i 1 / 2 gotet d'aigua, 2c. de sucre i es deixa una estona macerant.
Quan se serveix el xai i les patates al plat, es posa per sobre la salsa de menta
No hay comentarios:
Publicar un comentario