domingo, 5 de junio de 2011

GELAT DE BISCUIT




Ingredients:
 Per un ou es posen 100 g de nata i 25 g de sucre. Per tant per 4 ous es posaran 400 g de nata i 100 g de sucre. I si feu 10 ous amb 1 litre de nata i 250 g de sucre us en sortiran 3,5  barres de gelat  d’1,5 litres.  A  més a més es posen un pessic de sal i una culleradeta de sucre vainillat que es troba als prestatges d’espècies dels supermercats.


Elaboració:

  1. Es munta la nata ben freda amb la batedora elèctrica.
  2. Es baten els rovells amb el sucre i el pessic de sal amb la batedora elèctrica fins que quedin espojós com la nata.
  3. S’hi afegeix la nata amb l’espàtula de goma o silicona amb molt de compte perquè no es baixi la barreja.
  4. Es baten a punt de neu les clares i s’hi afegeixen, de la mateixa manera, a la crema d’ous i nata.
  5. Es posa aquesta crema en un motlle rectangular o rodó al congelador.
  6. Es serveix amb xocolata desfeta ben calenta per sobre. 
  Xocolata desfeta:
  • 1 rajola de xocolata Lindt 52% cacao o similar com Nestlé postres…
  • 20 g de mantega aproximadament
  • 4 cullerades de conyac bo (optatiu)
  • crema de llet
La xocolata desfeta es prepara posant al bany maria o microones la xocolata tallada a trossos, la mantega, la crema de llet el conyac, si agrada. Es seveix  a part per acompanyar el gelat.

Nota: Es poden fer gelats de diferents gustos. Només cal afegir-hi maduixes, cafè, xocolata, macadamies caramelitzades, etc… a la crema d’ous, nata i sucre, segons de què volgueu fer el gelat.

És molt bo servir un tall de gelat i posar-hi Nescafé per sobre i un raig de Gran Marnier

No hay comentarios:

Publicar un comentario