Ingredients:
Per un ou es posen 100 g de nata i 25 g de sucre. Per tant per 4 ous es posaran 400 g de nata i 100 g de sucre. I si feu 10 ous amb 1 litre de nata i 250 g de sucre us en sortiran 3,5 barres de gelat d’1,5 litres. A més a més es posen un pessic de sal i una culleradeta de sucre vainillat que es troba als prestatges d’espècies dels supermercats.
Elaboració:
- Es munta la nata ben freda amb la batedora elèctrica.
- Es baten els rovells amb el sucre i el pessic de sal amb la batedora elèctrica fins que quedin espojós com la nata.
- S’hi afegeix la nata amb l’espàtula de goma o silicona amb molt de compte perquè no es baixi la barreja.
- Es baten a punt de neu les clares i s’hi afegeixen, de la mateixa manera, a la crema d’ous i nata.
- Es posa aquesta crema en un motlle rectangular o rodó al congelador.
- Es serveix amb xocolata desfeta ben calenta per sobre.
- 1 rajola de xocolata Lindt 52% cacao o similar com Nestlé postres…
- 20 g de mantega aproximadament
- 4 cullerades de conyac bo (optatiu)
- crema de llet
Nota: Es poden fer gelats de diferents gustos. Només cal afegir-hi maduixes, cafè, xocolata, macadamies caramelitzades, etc… a la crema d’ous, nata i sucre, segons de què volgueu fer el gelat.
És molt bo servir un tall de gelat i posar-hi Nescafé per sobre i un raig de Gran Marnier
No hay comentarios:
Publicar un comentario