viernes, 20 de mayo de 2011
XOCOLATA
El cacau, portat des del Nou Món, aviat va triomfar entre nosaltres.Al segle xvi era la beguda de moda entre
entre la noblesa i entre els eclesiàstics. L´èxit de la xocolata s´ha volgut explicar per les facultats terapèuticas
del cacau. Amb un elevat poder nutritiu, també conté minerals com el magnesi, el potassi o el fosfor, que ajuden a millorar el rendiment intelectual, i tè propietats tònicas i antidepresivas. Es a dir, era l´aliment perfecte per suportar els desdejuni i las llargas horas d´estudi dels monjos en aquell temps.
Avui dia, aquesta forma de prendre-la s´ha mantingut servida a la tassa, per sucar-hi melindros, xurros, etc.
Paralelament, va començar a traballar-se als obradors i per tant, al món dels postres i la rebosteria.
Mereix menció especial les mones, on artistas de la xocolata fan autenticas creacions plenes de tradició.
En las receptes catalanes, troben xocolata a les salses, també en plats de pollastre, conill o caça.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario