lunes, 16 de mayo de 2011

SOPA DE CEBA


La ceba a part de fer-n os plorar, que sería la part negativa, té propietats molt beneficiosas per la nostra salud.
.Es molt beneficiosa per a la circulació, no tant com l´all, peró la presència de l´al-licina el fa ser important en aquest camp.També es molt diüretica, antiinflamatòria, y digestiva.


SOPA DE CEBA 


Ingredients per a 4 personas:


1.500 ml de caldo de pollastre
500 gr. de ceba de figueras
30gr. de mantega
20 ml. d´oli
10 gr. de farina
50 ml .de porto
100 gr de formatge Emmental rallat
 llescas de pa secas tallat primet


PREPARACIÓ


Sofregir las cebas talladas a juliana en una olla amb l´oli y la mantega. Quan comenci a enrossir ( uns 8 minuts), salpebrar.


Tirar la farina i sofregir, mig minut, tirar-hi el vi de Porto y el caldo lleuger bullent, deixar-ho coire tot junt a foc baix y tapat durant 25 minuts i ja está.


Per servir es posan les llesques de pa al fons de la cassoleta, el caldo amb la ceba y es reparteix el formatge per sobre al gust. També es pot tirar un ou cru, el formatge rallat a sobre y gratinar-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario