sábado, 7 de mayo de 2011

Coca de Llavaneres

Aquesta coca és típica de Sant Andreu de LLavaneres, és molt fàcil de fer, ja ho veureu.

INGREDIENTS:


Per a la coca

2 làmines de pasta de full congelada
pinyons
crema pastissera consistència farcit
sucre
1 ou

Per a la crema
1 / 2 l. de llet
3 ous
1 sobre de flam royal
8 C. de sucre

PREPARACIÓ:

Abans de començar a preparar la coca hem de fer la crema, (no ha d'estar molt calenta quan la posem sobre la pasta de full).
En un bol es posa el sobre de royal, 3 rovells d'ou, la meitat de la llet, es remena bé, que no quedi cap grumoll.
La resta de la llet es posa a escalfar co el sucre, abans que bulli s'afegeix la resta de la llet que tenim al bol amb els rovells i el royal ja bany maria es remou fins que espesseixi.

Una vegada preparada la crema anem a per la coca.
S'estira una làmina de pasta de full, es cobreix amb la crema (1 cm. de gruix més o menys), es cobreix amb l'altra làmina de pasta de full que també haurem estirat.
Es segellen les vores perquè no surti la crema i es punxa amb una forquilla perquè no s'infli.
Es bat un ou i es pinta la coca amb un pinzell, afegim els pinyons i sucre per sobre.
Es fica al forn a 180 º una mitja hora, depèn del forn, es vigila i quan veiem que esra rossa, ja està, es deixa refredar i se serveix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario