Es una recepta de l'Hotel Empordà de Figueres, era les postres preferit del meu marit, per això ho recordo amb afecte.
Elaboració:
1 / 2 kg. de cobertura de xocolata amarga
1 / 2 kg. de mantega
12 ous
canyella en pols
40 gr. de maizena
1 / 2 kg. de sucre
1 / 2 copa de rom negre
Preparació
Fonem la xocolata i la mantega al bany maria, afegim el sucre i el mezclamos.Añadimos els ous, canyella, maizena i rom, el batem fins que lligui bé.
Omplim un motlle de cake de dos litres, en el fons haurem posat un paper vegetal.Posem el motlle a bany maria en el forn a 160 º durant dues hores.
Crema de menta:
Bullim un litre de llet amb la ratlladura d'una llimona i un bon ram de menta.
Mentrestant batem els rovells de sis ous, les barregem amb 200gr. de sucre i ho treballem fins que blanquegin. Ho barregem amb la llet i ho fem coure a foc lent sense deixar de remenar i vigilant que no arribi a bullir.
Ho deixem refredar i ho colem el motlle a bany maria en el forn a 160 º durant dues hores.
Crema de menta:
Bullim un litre de llet amb la ratlladura d'una llimona i un bon ram de menta.
Mentrestant batem els rovells de sis ous, les barregem amb 200gr. de sucre i ho treballem fins que blanquegin. Ho barregem amb la llet i ho fem coure a foc lent sense deixar de remenar i vigilant que no arribi a bullir.
Ho deixem refredar i ho colem
No hay comentarios:
Publicar un comentario