sábado, 28 de mayo de 2011

ALFABREGA


ALFÀBREGA

Gràcies a la seva deliciós sabor i aroma, l'alfàbrega dolça és una herba coneguda per la seva afinitat amb el tomàquet, també es pot combinar amb l'albergínia, carbassó i carabassa.
Si s'agreguen al final de la cocció, les seves fulles picades donen un sabor exquisit a moltes sopes.
És una de les herbes preferides per a preparar plats de pasta.

Pesto: és una salsa típica de la cuina italiana. Es prepara majando les fulles de alfàbrega, amb pinyons, all, oli i formatge parmesà.
El pesto aguanta 6 o7 dies a la nevera, si cobreix la seva superfície amb una fina capa d'oli d'oliva, si ho vol congelar utilitzi
petits flascons hermètics.
Preparació:

1 tassa de no gaire atapeïda d'alfàbrega
fresca
2 grans d'all
1 / 2 tassa de
oli d'oliva
30 gr. de pinyons torrats
50gr. de formatge parmesà
50gr de formatge pecorino
1 / culleradeta de pa torrat ratllat (si es prepara el pesto a la batedora)

No hay comentarios:

Publicar un comentario