LA RECEPTA
Ingredients:
800 gr. aproximadament de peixos de roca
½ porro
½ ceba
1 pastanaga
1 manat d'herbes fresques (Julivert, llorer, romaní, farigola, etc) fet amb la part verda del porro, o bé un (manat d'herbes seques, que es ven a qualsevol supermercat)
5 cullerades d'oli d'oliva
1 copa de vi blanc
2 litres d'aigua
Sal
Elaboració:
1 .- Pelem i trossegem el porro, la ceba i la pastanaga. Reservem.
2 .- Fem un manat amb dues làmines de porro (la part de dalt una mica més verd) i li posem les herbes dins. Es poden afegir altres espècies com uns claus, pebre en gra, etc. Fem un paquet i el lliguem amb fil cordill de cuina.
3 .- En una olla sofregim les verdures amb 4 o 5 cullerades d'oli d'oliva, durant uns 4 minuts a foc mitjà-baix. Afegim la copa de vi blanc, esperem un parell de minuts que s'evapori l'alcohol i vam fer fora els peixos, morralla, espines o el que haguem escollit per fer el fumet. Ho ofeguem tot durant cinc minuts i li tirem dos litres d'aigua.
4 .- Quan el brou arrenca el bull, comptem 25 o 30 minuts de temps, no més, . El pessic de sal al final, o no la posem, això dependrà de l'ús que li anem a donar al fumet. I sobre tot, mentre bull li anem traient l'escuma que es va produint en la superfície (reacció natural de tots els vins que cal rebutjar)
5 .- Colem el brou resultant (queda un litre i quart més o menys), ho deixem refredar per complet i el distribuïm en recipients per a congelar.
Ingredients:
800 gr. aproximadament de peixos de roca
½ porro
½ ceba
1 pastanaga
1 manat d'herbes fresques (Julivert, llorer, romaní, farigola, etc) fet amb la part verda del porro, o bé un (manat d'herbes seques, que es ven a qualsevol supermercat)
5 cullerades d'oli d'oliva
1 copa de vi blanc
2 litres d'aigua
Sal
Elaboració:
1 .- Pelem i trossegem el porro, la ceba i la pastanaga. Reservem.
2 .- Fem un manat amb dues làmines de porro (la part de dalt una mica més verd) i li posem les herbes dins. Es poden afegir altres espècies com uns claus, pebre en gra, etc. Fem un paquet i el lliguem amb fil cordill de cuina.
3 .- En una olla sofregim les verdures amb 4 o 5 cullerades d'oli d'oliva, durant uns 4 minuts a foc mitjà-baix. Afegim la copa de vi blanc, esperem un parell de minuts que s'evapori l'alcohol i vam fer fora els peixos, morralla, espines o el que haguem escollit per fer el fumet. Ho ofeguem tot durant cinc minuts i li tirem dos litres d'aigua.
4 .- Quan el brou arrenca el bull, comptem 25 o 30 minuts de temps, no més, . El pessic de sal al final, o no la posem, això dependrà de l'ús que li anem a donar al fumet. I sobre tot, mentre bull li anem traient l'escuma que es va produint en la superfície (reacció natural de tots els vins que cal rebutjar)
5 .- Colem el brou resultant (queda un litre i quart més o menys), ho deixem refredar per complet i el distribuïm en recipients per a congelar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario