CREMA DE CEBA
INGREDIENTS
2 kg. de cebes de Figueres
01/05 l. de beixamel clareta
1 gotet de xerès
100 g de mantega
20 dl. d'oli
sal i pebre
PREPARACIÓ
Es tallen les cebes en juliana i es dauren en una cassola o en l'olla a pressió amb 50gr.de mantega i l'oli, i s'afegeix el xerès, fins que estiguin d'un color fosquet.
Quan estiguin molt pochadas es trituren amb el turmix, ens queda una crema espessa.
A part fem la beixamel: En un cassó al foc es desfa la mantega restant, afegim 2 cullerades de farina, es barreja bé perquè no tingui gust de farina i afegim poc a poc la llet que hem escalfat previament.Removemos bé perquè no es facin grumolls i afuega sota esperem que s'espesseixi.
Aquesta beixamel s'afegeix a la crema de ceba, s'hi afegeix la sal i una mica de pebre, Si queda massa espessa es pot afegir llet o una mica d'aigua.
Aquesta crema la podem acompanyar amb Crostó de pa fregit o amb encenalls de pernil.
INGREDIENTS
2 kg. de cebes de Figueres
01/05 l. de beixamel clareta
1 gotet de xerès
100 g de mantega
20 dl. d'oli
sal i pebre
PREPARACIÓ
Es tallen les cebes en juliana i es dauren en una cassola o en l'olla a pressió amb 50gr.de mantega i l'oli, i s'afegeix el xerès, fins que estiguin d'un color fosquet.
Quan estiguin molt pochadas es trituren amb el turmix, ens queda una crema espessa.
A part fem la beixamel: En un cassó al foc es desfa la mantega restant, afegim 2 cullerades de farina, es barreja bé perquè no tingui gust de farina i afegim poc a poc la llet que hem escalfat previament.Removemos bé perquè no es facin grumolls i afuega sota esperem que s'espesseixi.
Aquesta beixamel s'afegeix a la crema de ceba, s'hi afegeix la sal i una mica de pebre, Si queda massa espessa es pot afegir llet o una mica d'aigua.
Aquesta crema la podem acompanyar amb Crostó de pa fregit o amb encenalls de pernil.
No hay comentarios:
Publicar un comentario