Ingredients
- Per a la crema
- 1/2 l. de llet
- Quatre rovells d'ou
- 125 gr. de sucre
- 1 sobre de flan royal
- Un tronquet de canyella
- una pell de llimona.
- Per cremar-la,
- una grapada de sucre.
Utensilis
cremadorElaboració
Es treu la pell d'una llimona, després de rentar-la bé. Es desfà el flan royal en mig got de llet freda. Es separen els quatre rovells de les clares.Es fa arrencar el bull a la resta de llet i es treu del foc. En un cassó, es barregen els rovells i el sucre i es treballen bé; després, s'hi afegeix la llet, mentre es va remenant amb el batedor i l'altra llet amb el midó, passant-la pel colador.
Es posa el cassó al foc procurant que no arrenqui el bull i es continua batent fins que la crema sigui prou espessa. Es treu del foc, sense parar de batre-la fins al cap d'una bona estona. Llavors es posa en plats de postres o en cassoletes i es deixa refredar fins a temperatura ambient.
Una mica abans de servir-la, es posa la pala de cremar al foc, fins que sigui ben roent. S'ensucra bé la superfície de la crema i s'hi passa la pala lentament, per a que el sucre caramel•litzi. Si se'n fa de sobra, no es cremen les que quedaran, perquè el caramel es fon.
No hay comentarios:
Publicar un comentario