martes, 3 de mayo de 2011

all i oli

Salsa sencilla preparada a base, com be diu el seu nom, amb alls i oli d'oliva, els puristes diuen que nomes interve, l'oli i els alls, pero algunes fonts admeten que s'hi afageixi un rovell d'ou.
A la nostra cuina es el millor acompanyant per les carns a la brasa, recentment tambe es fa servir per alguna especualitat de peix, com podria ser amb bacalla o rap.
De tota menera es tal la versatilitat d'aquesta salsa que inclús s'utilitza per alguns plats amb pasta.




INGREDIENTS:
Oli verge.
All.
Sal
PREPARACIÓ:
Es pica l'all (o els alls, segons el fort que ho vulguis) juntament amb un pessic de sal en un morter, un cop picat es comença a remoure amb la maça i es va tirant oli (amb el raig més petit que puguis) i movent suau però sense pausa (i sempre en el mateix sentit) fins que tinguis la quantitat i consistència desitjada.
En alguns casos o parts d'Espanya s'elabora una maionesa o maionesa a la qual se li afegeix all picat. A mi m'encanten les dues




No hay comentarios:

Publicar un comentario