miércoles, 25 de mayo de 2011

ARROS A BANDA




Arròs a banda
Cuina el racó del navegant
Del 03/05/2004 al 07/05/2004
Cuiner: Rosa Nonell
Restaurant: El racó del navegant
Adreça: Port Balis, local 24-25
Població: Sant Andreu de Llavaneres
Telèfon: 93 792 86 13
Grau de dificultat: Mitjà
Temps d'elaboració: entre 1 hora i 2 hores
Ingredients:
- brou de peix
Per a la cassola:
- 2 escórpores
- 2 rapets
- 8 gambes
- 8 escamarlans
- 12 cloïsses
- 4 patates Monna Lisa
Per l'arròs:
- 400 g d'arròs
- 2 nyores
- 2 cebes de Figueres
- 1 all sencer
- llorer
- 2 tomàquets
- safrà



Preparació
Per començar, sofregiu els alls sencers amb pell, elsafrà, les nyores, les herbes i el llorer en una paella amb oli.
Tot seguit, incorporeu-hi la ceba tallada, el tomàquet tallat a quarts i el brou de peix calent. Deixeu-ho coure durant 20 minuts i passeu-ho pel colador xinès. Tot seguit, poseu l'allioli i una mica del sofregit i lligueu-ho una mica. Després, incorporeu-hi el fumet calent, el peix i les patates mig cuites, pelades i tallades en rodanxes. A continuació, poseu-hi l'arròs, una mica de sofregit, el fumet, la sal i el pebre. Remeneu-ho i deixeu-ho coure al forn a 180 o 200 graus durant 15 minuts. I ja per acabar, emplateu l'arròs i el peix per separat.


La cuina del Raco del Navegant
Avui dia, la societat valora per damunt de tot la figura del cuiner, i , en canvi, es manté en l¿oblit que les dones, tradicionalment, havien donat de menjar en totes les cultures.
La cuina del racó del navegant, dirigida per Rosa Nonell, és una cuina d¿il·lusió basada en els productes de mercat. Aquesta setmana, veurem com es preparen uns musclos racó, , , un arròs a banda

No hay comentarios:

Publicar un comentario