sábado, 28 de mayo de 2011

ALL

ALL

L'all, ajuda a prevenir i curar totes les malalties de les vies respiratòries.

S'utilitza per eliminar paràsits i en aquests casos el suc de l'all és un dels millors remeis, i encara en les espècies difícils d'expulsar, s'obtenen resultats sorprenents.

Ajuda als qui pateixen d'àcid úric i actua com a protector en la calcificació de les artèries. Prevé la hipertensió i la mala circulació, ja que té una acció hipotensora.

És estimulant, diürètic i expectorant. L'all ajuda a eliminar els vells residus que van quedant en l'organisme, els seus enzims afavoreixen una bona síntesi dels àcids grassos, ajudant a baixar el colesterol dolent o LDL.

Té un alt contingut de fòsfor i de sofre, per això es destaca com un sedant especial per als nervis.

Aconsellen menjar cru ja que cuit perd més del 90% de la seva efectivitat.


A la cuina, moltíssimes aplicacions: És el condiment perfecte per a la carn de xai, moltó i cabrit. S'usa per fer rostits de carn, en potatges i plats de llegums ...

Hi ha un refrany que diu: "all bullit, all perdut", i és que com més temps bull, el seu sabor és més suau. Per altra banda, si l'all es crema, amarga.

L'all és l'ingredient principal de molts plats de la cuina mediterrània: Allioli, pesto genovès, gaspatxo, ajoarriero, sopa d'all ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario